Does the garden have to be destroyed?

monica walendziak - Kirketorvet

Monika Walendziak (født 1986) er maler og fotograf.

Efter eksamen i kunsthistorie fulgte hun studier i filosofi og teologi ved jesuitternes college i Warszawa og et fireårigt kursus i ortodoks ikonografi og spiritualitet på College of the Christian East (Studium Chrześcijańskiego Wschodu) ved Dominikanernes kloster.

Hun undersøger emnet foranderlighed, dynamikken i vækst og forfald af strukturer, af døende og transformation i den naturlige verden, og naturen genvinder sin plads i områder, der tidligere var besat af menneskelig aktivitet. Et særligt sted for kunstneren er haven, der er et rum for konfrontation mellem menneske og natur samt for et sammenstød mellem frihed og determinisme.

Inspireret af ideen om kunstens radikale kropslighed, lægger hun stor vægt på det håndgribelige aspekt af sine malerier og eksperimenterer med primere, bindemidler og tørre pigmenter. Hun behandler geometriske former som universelt og elementært sprog for visuel fantasi og inviterer til meditativ refleksion over den materielle verdens ustabilitet, aspekter af kontrol, ødelæggelse og genoplivning.

Monika Walendziak udstiller i Kirketorvet

Monika Walendziak - Does the garden have to be destroyed?

Monika Walendziak har lavet soloudstillinger såvel som udstillinger sammen med andre i Storbritannien, Polen og Ukraine og kan findes i flere private samlinger i Storbritannien, Polen, Ukraine, Danmark og Australien. Siden 2017 har hun løbende arbejdet i København med ansvar for design af kapel, vægmalerier og ikoner i Sankt Augustins Kirke.

I perioden 6. maj – 30. juni 2022 udstiller Monika Walendziak sin billedserie “Does the garden have to be destroyed?” i Kirketorvet. Du er velkommen til at kigge forbi i vores åbningstid (nogle af billederne kan også ses fra gaden) og samtidig få en gratis kop kaffe.

Du kan læse mere om Monika Walendziak på hendes hjemmeside.